|
Επιστροφή στην ενότητα «Συχνές Ερωτήσεις»
Πως εισάγουμε «Μή Θερμαινόμενο Χώρο» στο ΚΕΝΑΚtool ?
Οι «Μη Θερμαινόμενοι Χώροι» εισάγονται στην ενότητα «Ζώνη» από το μενού εισαγωγής των χρήσεων της Θερμαινόμενης Ζώης ως μία νέα χρήση ζώνης και μεταφέρονται στο ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ και στο σύστημα του Buildingcert ως «Μη Θερμαινόμενοι Χώροι»
Έτσι αν έχουμε πχ μία κατοικία η οποία έχει υπόγειο το οποίο είναι μη θερμαινόμενο τότε στην επιθεώρηση μας θα πρέπει να εισάγουμε δύο θερμικές ζώνες.
Η μία με χρήση κατοικίας στην οποία θα εισάγουμε τα στοιχεία της κατοικίας και μία με χρήση μη θερμαινόμενου χώρου στην οποία θα εισάγουμε τα στοιχεία του υπόγειου χώρου.
Με την επιλογή χρήσης ως «Μη Θερμαινόμενος χώρος» τα στοιχεία της συγκεκριμένης Θερμικής Ζώνης θα εισαχθούν στο λογισμικό του ΤΕΕ ως στοιχεία «Μη Θερμαινόμενου χώρου».
Επιπλέον σε περίπτωση που έχουμε περισσότερες από μία ζώνες ή και περισσότερους από έναν μη θερμαινόμενους χώρους το λογισμικό του ΤΕΕ θα τοποθετήσει με τη σειρά πρώτα τις θερμικές ζώνες και έπειτα τους μη θερμαινόμενους χώρους ανεξάρτητα με ποια σειρά τους έχουμε εμείς εισάγει στο ΚΕΝΑΚtool
Γενικά μή θερμαινόμενους χώρους εισάγουμε υποχρεωτικά όταν ο όγκος τους είναι τουλάχιστον το 10% του συνολικού όγκου του εξεταζόμενου κτηρίου ή τμήματος κτηρίου.
Οι μη θερμαινόμενοι χώροι του κτηρίου είναι ενεργειακά αδρανείς χώροι, χωρίς απαιτήσεις για θέρμανση, ψύξη, αερισμό και φωτισμό. Κατά τους υπολογισμούς, τα εσωτερικά θερμικά κέρδη και ο φωτισμός των μη θερμαινόμενων χώρων θεωρούνται μηδενικά, σύμφωνα με την Τ.Ο.Τ.Ε.Ε. 20701-1.
Ωστόσο, συμμετέχουν δυναμικά στον υπολογισμό των απαιτούμενων φορτίων για θέρμανση και ψύξη των θερμικών ζωνών και για το λόγο αυτό περιγράφονται και καθορίζονται με την ίδια ακρίβεια όπως και οι θερμικές ζώνες.
Για τον ίδιο λόγο δεν χρειάζεται εισάγουμε συστήματα (θέρμανσης, ψύξης, ΖΝΧ κτλ) για αυτό και το λογισμικό μας «κλείνει» την ενότητα των συστημάτων όταν η θερμική ζώνη έχει χρήση «Μη θερμαινόμενος Χώρος»
Επιστροφή στην ενότητα «Συχνές Ερωτήσεις»
|
|